Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moje wszystkie kopie śmigają jak tra lala ale nie ważne - sprawdziłem kilka kopi co "niby" nie działają i wcale się nie dziwię że nie działają - zdziwił bym się jak by działały

Kolejna aktualizacja związana będzie zawierała szczegółowe informacje na temat co się dzieje z WP oraz dodamy ponowne logowanie do WP

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Kojotek te co "niby"nie działały po ponownym rejestrowaniu działają ok bo bez problemu reestruje.I nie pisz ze to wina spamu,złe przeprowadzonej aktualizacji,złego serwera,blokowania IP,sytuacji politycznej w Polsce,święta zniczowego, ilosci wypitej wódki i td :)

Coś schrzanione ,pytanie brzmi co.Sam wiesz ze ponowna rejestracja przez OMNIADD trocha twa,zazwyczaj 2-3 dni.

Mam propozycje nie robić ta często aktualizacji,pozbieraj te ulepszenia i tedy aktualizujemy.Wiem ze chcesz jak lepiej dla użytkowników i dla swojego produktu,ale trocha to męczące.Pozdrawiam

@MaxPan - zanim jakaś aktualizacja trafi do pobrania jest testowana na grupie 10 kopi i sprawdzane jej działanie przez 2 dni (nie licząc krytycznych poprawek - do tej pory były 2) - możliwe że nie wyłapię się wszystkiego ale np WP już nie były tykane od bardzo dawana i nagle "same" przestały działać i zwracają komunikat błędu 302

Dlatego kolejna wersja nadal nic nie będzie zmieniać w tej materii bo nie ma co zmieniać jak wszystko działa poprawnie ale dodamy informacje dokładniejsze + logowanie ponowne co powinno wyeliminować problem z sesjami w niektórych przypadkach (kilka czynników nie korzystnych może wywalać sesje z OmniADD co znów skutkuje obniżeniem skuteczności)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jednak jest coś na rzeczy, bo ja mam "świeżą" instalację i ustawiłem wczoraj projekt do WP - ustawiając na 20dziennie (standard) skuteczność 100%. Dzisiaj dodałem stronę nr.2 tak samo ustawiłem na 20 i same błędy. Zmieniłem na 40 i znów. Dodano 8, a błędy 32. Podpatrzyłem i wczoraj do tych wszystkich WP było OK - IP dedykowane, nowe, więc to nie może być ban...

@MaxPan - jeżeli teraz Ci dodaje, to mógłbyś zobaczyć, czy jeżeli teraz dołożysz nową stronę do preclowania i dasz na 20 wpisów tylko(tylko jako test) to także masz 100% skuteczności? Bo ja też miałem 100%, ale jak dodałem 2 projekt, to skuteczność spadła do tych wartości. Co jeszcze dziwne... bardzo szybko rejestrowało się do precli WP - jak dodałem to nieszczęsne nowe zadanie, zarejestrowało tylko do ok. 20 (wcześniej przez ten okres do ok. 700)

Wilk, to nie tak :) Nie chce zawracać głowy, jeżeli problem występuje tylko u mnie - jak kojotek napisał, popracują nad szczegółami logów z WP, co pomoże zrozumieć problemy. Ja mam skrypt na VPS i być może coś mam porobione, dlatego to ważne, żeby dowiedzieć się, czy np. MaxPan po dodaniu teraz projektu, będzie miał to samo.

@Kazek - ale moja aluzja była do tego, ze juz ilus uzytkownikow zwraca uwage na istnienie problemu, a w odpowiedzi dalej, ze to pewnie ban IP i ze wszystko dziala ;) Sam przeciez napisalem wyzej, ze u mnie na cala baze WP dodalo do raptem 8 precli. Skutecznosc ponizej 1% to raczej malo prawdopodobne, zeby wynikala akurat z banowania IP hostingu (80% uwierzylbym, 90% uwierzylbym z oporami, ale ponad 99%?).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Myślałem, że myślisz, że płaczę ;) Ja jeszcze dzisiaj zainstaluję sobie zobaczyć wersję 3.3 (wersję 3.5 wywale) - zobaczę jak będzie działać i czy się to powtórzy. Jeszcze ciekawe spostrzeżenie u mnie. Jak pisałem wczoraj dałem na świeżą instalację i nieśmigane dedykowane IP projekt na 20wpisów dziennie, dodał 39 /na 40 potem dałem drugi projekt, też na 20 + 20 i dodał tylko do 8/na 40. No to chciałem zobaczyć czy projekt nr1. który miał 97% dalej tak pójdzie i zwiększyłem o 5 wysłań, żeby dodał od razu. No i znów zawód dodał do 1, a 4 error.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności