Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

To mamy kolejną poważna aktualizację - tylko na jej podstawie będzie możliwość prowadzenia polemiki na temat tego co jest źle w WP jeśli coś jest

X - opcje precyzyjnego wybierania do czego mają być używane serwery proxy

X - dokładniejsze informacje o przebiegu rejestracji WP (Oczekujące na rejestrację / Oczekujące na e-mail / Wyłączona rejestracja / Inny błąd rejestracji)

X - przechodzenie wszystkich zadań z harmonogramu do końca, w momencie gdy "doba jest za krótka" - reset limitu dziennego i dodawanie od początku listy nastąpi dopiero od następnej doby

X - alert w interfejsie informujący o powyżej opisanej sytuacji (jeśli nastąpi)

X - drobna poprawka w ustawianiu ilości dodań dla OmniKomentatora

X - możliwość pomijania przy dodawaniu precli WP w domenie waw.pl (do ustawienia w opcjach)

X - AUTOMATYCZNE ponowne logowanie do WP, w momencie stwierdzenia błędu

X - dodatkowo, także możliwość ręcznego uruchomienia ponownego logowana do wszystkich WP (przycisk "zaloguj ponownie"). znacznie szybszy proces niż rejestracja od nowa.

X - przystosowanie do wymogów nowej wersji OmniPress

X - FAQ - kilka nowych pytań

Zalecana jest aktualizacja ;)

PS: Najnowsza wersja OmniPRESS jest kompatybilna z tą wersją OmniADD 3.6.0 - starsze wersje OmniADD nie będą mogły dodawać do zaktualizowanych OmniPRESS oraz do nowych które powstaną

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chciałem tylko pokazać co widać po aktualizacji, dziwne efekty:

Wyłączona rejestracja: 205 (mam rozumieć, że wył. rejestracja w blogach nie, że ban IP)

Inny błąd rejestracji: 35 i rośnie...

Przed aktualizacją normalnie mi rejestrowało i ładnie dodawało...

Ja nadal jestem za tym aby wprowadzić swoje loginy do wordpress, moim zdaniem takie loginy: fafsafsa nie są najlepsze, wiadomo wówczas, że artykuły są dodawane przez dodawarki.

Przykład:

login: ssebo,

jeśli by już taki był login w wordpress to wówczas dodać cyfre: ssebo1, ssebo12 itd.

Pozdrawiam

Wyłączona rejestracja: - system nie odnalazł pliku odpowiedzialnego za rejestrację lub już nie ma tam po prostu WP

Inny błąd rejestracji: - tu może być BAN , padnięty serwer , problemy z połączeniem się przez proxy etc (zawsze znaczy że nie udało się nawiązać poprawnego połączenia z zdalnym serwerem)

Ja aktualizowałem i także leci z błędami, jednak problem wynikł z innej strony. Bany na IP. Przetestowałem sobie od wczoraj i co się okazało? po dodaniu ze 40 artów banuje IP, nie wszystkie precle - ale te typu rolnicza.ae4.waw.pl. Zdziwiło mnie to, bo byłem ostrożny 20 na dobę i opcja "dokładnie". Dokupiłem na szybko kolejnego VPS na miesiąc z 2 ip, postawiłem proxy i znów bach, bany na jedno, ban na drugie. Mam jeszcze jednego VPS z 1ip i znów ban. Teraz VPSy mi się skończyły - reasumując, spaliłem w sumie 5 IP, a tylko w jednym i na początku ustawiłem projekt na 200/doba - reszta ostrożnie 20 - 40/doba - max 2projekty. Dokupiłem sobie jeszcze jedno IP, ale nawet go nie dotykam i wyłączyłem interfejs. Co jest nie tak?

Coś mi się wydaje, że na mail nie dochodzą wiadomości po rejestracji:

Pomyślnie połączono ze skrzynką e-mail. Liczba wiadomości: 0

Sprawdzam i ciągle 0, może to ma jakiś sens ?

A... Czy wykonancie aktualizacje czy nie to i tak każdy będzie miał taki sam problem. Sprawdzałem :)

Pozdrawiam

Z mojego dochodzenia wynika że domeny waw.pl gdzie są w/w precle WP należą do obozu przeciwnego. Bany na te katalogi to norma dlatego w opcjach jest możliwość ich pominięcia jak OmniADD jest automatem dodającym tak ktoś napisał sobie inny automat banujący.

Co do samych mail tu już nie mam wpływu na to że maile nie dochodzą - sami widzisz że ich fizycznie nie ma więc system nic nie zrobi

Reasumując teraz dokładnie widać że problem nie leży po stronie OmniADD ale samych skryptów, a dokładnie adminów tych WP

No dobrze, ale po co było to sugerowanie, że to wina posiadaczy dodawarki? Niepotrzebnie "popłynąłem" na tych IP, myśląc, że wina musi być po mojej stronie. Mam nadzieję, że kojotek popracuje nad ukryciem identyfikacji skryptu, uniemożliwiając banowanie.

Ależ panowie, myślę, że to nie jest takie proste. Tzn. diagnoza co jest grane. Mam omniadd na hostingu współdzielonym i nie mam i chyba nie miałem takich problemów. Fakt, od czasu do czasu włączam proxy. No i nie jestem hurtownikiem. Mam trochę projektów, ale to nie jest jakaś hurtowa działalność, no i zawsze przykładam się do tego, żeby wysyłane teksty, były rzeczywiście normalnymi i funkcjonalnymi artykułami. Zaznaczam od razu, że nie mówię, że inni slą sieczkę, bo nie mam prawa nikomu tego zarzucać i nie chcę tego robić. A zaznaczam to, żeby mnie ktoś za to zdanie nie chciał zaraz "zjeść". :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności