Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Kim są "ONI" to jest do wykombinowania - nie mam pewności na 100% więc nie rzucam nazwiskami - zresztą czyje by nie było jego cyrk i jego małpki.

Co do zarzutu o OmniPRESS to przypomnę że waw.pl pierwszy zaczął robić jaja z dodawaniem zanim się mój katalog pojawił więc akcja - reakcja

Oczywiście OmniADD przedstawia się różnie ale dla pewności dodamy jeszcze listę ok 1000 user agentów spotykanych w necie

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teraz też trochę posprawdzałem i ta teoria się trzyma kupy :D Jeżeli się nie mylę, to większość była postawiona przez ten "obcy" system właśnie na adresach xxxxxxx.ab7.waw.pl i tym podobne. Nawet rozumiem to góralskie działanie :) Jednak nie trzeba było zrzucać winy na użytkowników omniadd i sugerować, że sami sobie winni, bo spaliłem serwer i 5 IP :P Tak bardzo szukałem winy u siebie.

Pytanie o ONYCH w domysle bylo o jaki blad programu chodzi, bo jak wspomnialem wyzej - konkurencja czy nie, to niby po czym ma zgadnąć, że to akurat OmniAdd dodaje? Chyba nie powiesz, że na poczatku wpisow jest dodawane "czesc, jestem omniaddem"? Rozumiem po odpowiedzi, czy raczej jej braku i trzymaniu się teorii spiskowych, ze w Omni sami nie wiecie w czym leży problem? Mozna wiedziec kiedy bedzie to przeanalizowane?

PS. Czyli skoro skutecznosc WP ponizej 1%, to cala baza WP to wordpressy ONYCH?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

@Wilk - czasem warto pomyśleć i jeśli OmniADD rejestruje się na fragmencie gdzie są waw.pl to skuteczność możesz mieć 0% dodatkowo widzę że dalej nie złapałeś czyje to są precle i jak mogą banować (może ktoś na PW cię oświeci :D) - mówię żartem

@kazek76 - powiedziałem że zrobię dokładne logi i się okaże co i jak się dzieje (byłem pewny że OmniADD nie jest winny - szukaliście winnego więc w kolejce byli sami użytkownicy) . Straciłeś nie straciłeś IP zaznaczasz żeby waw.pl olewał i masz resztę wp do postowania i zmieniania IP

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Czytam o tym problemie i cały czas nie bardzo rozumiem w czym problem w rzeczywistości. Jak kilka postów wcześniej napisałem, nie mam takich problemów. Specjalnie teraz sprawdziłem ostatnie dodanie do WP zrobione omniaddem. Nie ma problemu - mam również dodane sporo do waw.pl. Czy więc rzeczywiście to "oni" coś robią? Ja tego nie odczuwam. Czy wina omniadd? Tego też nie doświadczam. Chyba problem jest jakiś inny. I nie piszę, żeby się droczyć z tymi, którzy mają problem, ale żeby go znaleźć, bo nie wiadomo czy mnie za czas jakiś, z jakichś tam powodów i mnie nie dopadnie. :D

A ja dalej twierdzę, że wszystko jedno czyje, czy bedzie to Entresso, czy wlasciciel Publikera, czy ktokolwiek inny. Bez wzgledu na wlasciciela niby jak ma wiedziec, ze to akurat omniadd, a nie dowolna inna dodawarka? Kryształowa kula 2.0 w wersji serwerowej? Może lepiej zidentyfikowac i naprawić problem, a nie zbywać klientów teorią spiskową.

EDIT: A gdyby faktycznie byliby to "ONI" (którzy są wszędzie rzecz jasna), to przydałoby się zrobić coś z bazą adresów. Choć z tego co pisze Zajac wynikałoby, że to nie "faceci w czerni", ani "agenci matriksa", a jakiś bład ujawniający się w określonych warunkach.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

@zajacgd

Możesz dodać nowe zadanie na jakąś domenkę i puścić testowo na np. 50 WP? Potem odpisz czy poszło, czy nie. To może być ciekawe.

@kojotek

Możesz przybliżyć jak losowane są interfejsy alternatywne? Bo skora mam trzy i je sobie wpiszę (razem z gł) to losowane są na jedno zadanie aktywne, kilka...

@zajacgd

Możesz dodać nowe zadanie na jakąś domenkę i puścić testowo na np. 50 WP? Potem odpisz czy poszło, czy nie. To może być ciekawe.

No to zrobiłem, bo akurat i tak dodawałem nowy projekt. Trochę to czasu trwało po dałem 150 WP, a dodaję w trybie dokładnym. Omniadd posadzony jest na hostingu współdzielonym, bez proxy.

Oczywiście poszło. A wynik:

Dodane: 130

Błędy: 20

Przytłaczająca większość dodanych to waw.pl.

Trochę statów:

Oczekujących na rejestrację: 0

Oczekujących na e-maila: 36

Wyłączona rejestracja: 2238

Inny błąd rejestracji: 276

Pomyślnie zarejestrowano: 4356

Przydałoby się dokładniejsze logowanie.

Mam pytanie, dlaczego nie zrobiono aby OmniADD obsługiwało również starsze wersje wordressów. Jest sporo presell pages i to konkretnych które mogą zastąpić te nieszczęsne "waw.pl". Sam posiadam dużą listę takich presell page i naprawdę szkoda, że nie mogę jej wykorzystać w OmniADD, tylko ręczne dodawanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności