Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@ssebo - każda wersja się odrobinę różni a trzymanie 2.6 w necie jest bardzo głupie (w końcu ktoś je hack)

@superwieniu - bez jaj dla 10 - 20 katalogów szkoda pisania automatu

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
przeglądałem sobie właśnie wątek esCat i zobaczyłem, że jest tam możliwość katalogowania strony do Hurricane. Od razu mi się skojarzyło, że OmniAdd takiej opcji nie ma dlaczego? Jest to za trudne do zrobienia? Czy może nieopłacalne? Choć z tego co wiem, to każdy link jest ważny.

Ja tam się zgadzam z Kojotkiem, a ponadto można spojrzeć na to w ten sposób, że w esCat nie ma Freeglobes :). Ale moim zdaniem nie ma co się jarać katologami, tzn. czy są jakieś nowe czy nie dodane, bo oprócz SEOKatalogu nie ma już nic specjalnego na widoku. Najwięcej możliwości i tak dają WP, bo wielokrotnie można dodawać teksty do pozycjonowania jakiejś(jakichś) frazy, byle przygotować różne teksty, a w katalogach raz i dziękuję. Wiem, problem to tekst na min. 1500 znaków :). Ale jak się uprzeć, to można zastosować w pewnym sensie lekko "szemraną" metodę. Są angielskojęzyczne article directories. Można tam wyszukać odpowiednio tematyczne teksty, nawet nie tłumaczyć, ale na ich podstawie zrobić tekst (teksty). I na dodatek z pewnością będzie to artykuł unikalny :P. Nie stosowałem tej metody, bo nie mam takiej potrzeby, ale kto wie czy kiedyś nie będę musiał tego spróbować.

Właśnie kończymy testowanie funkcji podlinkowywania wpisów z WP / Mocne Linki / OmniPRESS (ustalamy optymalne wartości w których baza nie urośnie do astronomicznej wielkości 500+ GB)

Pierwsze efekty są rewelacyjne - powiem tylko tyle że po tygodniu ilość zaindeksowanych wpisów przy pomocy podlinkowania wyniosła 83% + pingowanie wszystkiego. Jak się można domyślić działa to na interfejsie API + osobny cron co daje nam 0 spadek wydajności samego dodawania OmniADD i niewielki wzrost obciążenia dla serwera (najsłabsze współdzielone hostingi mogą już FULL opcji nie wytrzymać)

UWAGA: Dodatek będzie można aktywować tylko przy posiadaniu aktywnej licencji na OmniPING (mamy nadzieję że ograniczy to znacznie spamowanie i obciążenie WP jakie będzie generować OmniADD na podlinkowaniu oraz z testów wynika że bez pingowania skuteczność tego rozwiązania jest marna i szkoda zasobów i czasu na nią)

czyli pełnosprawny Omni kosztuje już tyle co Publiker.

hmm... każdemu wedle jego potrzeb. nie używam publikera (przynajmniej na razie). uważam że porządna dodawarka powinna dawać wiele nawet więcej.

Uważam, że posiadanie kompletu omniAdd+Ping będzie spełnieniem marzeń dla niektorych osób - np dla mnie. Tym bardziej, że jeżeli nie będzie to zżerało CPU serwera to narzedzie stanie się podstawą pozycjonera.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Zgred - dziękuje za ciekawy wpis na twoim blogu (sam zakupiłem jakieś 2 tyg temu SeoBohatera przez opis właśnie na jakimś blogu)

@Lenny_ - taka dynamika aktualizacji wymaga niestety sporych nakładów czasowych co się przekłada na same koszty. Mogę zapewnić natomiast że to nie jest ostatnie słowo jakie powiedzieliśmy w temacie OmniADD i jak teraz przez kilka miesięcy wszyscy byliśmy świadkami rozwoju niepozornego projektu dodawarki do webmini której rokowano szybki upadek oraz że jest spóźniona o kilka lat tak już obsługuje spore ilości katalogów i nie tylko (ma obsługę kanałów RSS oraz OmniPRESS - obecnie jesteśmy pierwsi na rynku z taką dodawarką) tak teraz będzie przechodziła metamorfozę o dodatkowe moduły mniej lub bardziej zależne od samego serca OmniADD co pozwoli nam na realizowanie jeszcze większej ilości pomysłów przy zachowaniu pierwszego założenia Szybko - Skutecznie

@MaxPan - nowe skrypty nadal będą wprowadzane ale już nie tak często jak teraz to miało miejsce - na tapecie są 3 katalogi

A mam pytanie czy jest jakiś rabat jeśli ktoś posiada OmniADD i chciałby dokupić OmniPING. I drugie pytanie czy OmniPING musi być na tym samym serwerze co OmniADD aby uruchomić pingowie ?
Cena promocyjna na OmniPING jak masz OmniADD - 110 zł

Możesz nawet wcale nie instalować OmniPING-a żeby aktywować pingowanie w OmniADD :) - OmniADD ma napisaną całą aplikację do pingowania opartą o własnego crona

Ta promocja jak dotąd nie została odwołana, jak długo jeszcze potrwa

...przez kilka miesięcy wszyscy byliśmy świadkami rozwoju niepozornego projektu ... już obsługuje spore ilości katalogów i nie tylko

Oczywiście się zgadza, bo sam "olałem" ten system - puki powróciłem poczytać o nim ponownie :) Wszystko ok, tylko jeszcze przydała by się jakaś pronacja dla klientów omni, na omni ping :P No chyba że gdzieś ją przeoczyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności