Skocz do zawartości

OmniADD nowa dodawarka do katalogów

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Minusy:

1. Nie tworzy raportu z dodania do easydir (otwiera pusty txt)

2. Przy wybraniu kilku rodzajów katalogów do ktorych ma zostac dodana dana strona nie ma możliwości wyboru do ktorych akutalnie ma dodawac (np wstrzymanie dodania do easydir, kontynuacja webmini). Rzecz jasna siłą rzeczy trzeba wówczas usuwac stronę i dodawać raz jeszcze, co jest wprost kuriozalne

3. 80% katalogow webmini opartch na domenie o nastepujacej formie: cośtam.sklep24h.regionalna.pl albo costam.internet24.regionalna.pl - podejrzewam ze czlowiek bedacy ich wlascicielem nie ma 1000 roznych ip. Przydaloby sie zbanowac taki przejaw spamowania, jesli stawia sie na jakość.

4. W przypadku wordpressprv - trzeba usuwac kazdy adres po kolei (ktos ma 300 prywatnych - 20minut roboty)

5. Nie ma mozliwosci tworzenia swoich własnych baz katalogow / wordpress (jest tylko jeden : wordpressprv)

6. Nie ma mozliwosci dodania strony do okreslonej liczby katalogow np 100, jest tylko X dziennie. Jeśli chce dodać 50 do easy dir a dopiero po tyg 50 do webmini musze usuwac wpis, i pisac od nowa.

7. Dana strone dodano powiedzmy do 50 katalogow, nie mam mozliwosci wyczyszczenia wynikow w Moje strony, ale musze PO RAZ SETNY usuwac daną stronę i dodawac/wpisywac wszystkie dane raz jeszcze/od nowa.

1. OmniAdd tworzył raport z dodania do easydir, ale coś się ostatnio schrzaniło.

2. Jest możliwości wyboru do ktorych akutalnie ma dodawac - harmonogram.

3. 80% katalogow webmini opartch na domenie o nastepujacej formie: cośtam.sklep24h.regionalna.pl - kiedyś je usuwałem z bazy (przez ciachnięcie wszystkich %24h.%, ale przy częstej aktualizacji bazy już mi się nie chce - zostaje wtedy około 2 tysiące WebMini.

4. Zgadza się. Jeden prosty przycisk może załatwić sprawę, ale na ten czas polecam zabawę w phpmyadmin

5. Możliwości tworzenia własnych baz nie będzie. Rozwiązanie - kupić drugą kopię omniAdd i tworzyć własną listę (nieaktualizować).

6. I to jest opcja, która też mi by się przydała

6. Nie ma mozliwosci dodania strony do okreslonej liczby katalogow np 100, jest tylko X dziennie. Jeśli chce dodać 50 do easy dir a dopiero po tyg 50 do webmini musze usuwac wpis, i pisac od nowa.
Ustaw na 50ąt a puźniej pauza i tak samo z webmini np, czy tam wszystkie odpal daj pauze i sobie puszczaj po kolei które chcesz

1. OmniAdd tworzył raport z dodania do easydir, ale coś się ostatnio schrzaniło.

Raczej nie pochwalam tendencji wstecznej - działało, ale nie działa. W tym momencie mozna jedynei podac fakt: RAPORT NIE DZIAŁA, funkcja jest calkowicie bezużyteczna.

2. tak racja.

Kolejny:

8 strona wg omniADD została dodana do 128 kat otwarty mini, po kliknieciu na raport oczom ukazuje się 1 link - słownie: JEDEN . Raporty jak na ten moment są całkowicie spieprzone.

8a) Jednak rzeczywiscie, raport nie działają i dla webmini -

Najgorsze jest w tym wszystkim to, ze jako uzytkownicy nie mamy mozliwosci zabezpieczyc sie przed bledami autora skryptu- w kazdej chwili moze ingerowac w niego ...

!!

Ma ktos numer telefonu do autora skryptu?

Odnośnie:

@ania1988:

1. - rzeczywiście pusty raport w katalogach easydir

2. - harmonogram i wszystko jasne

3. - zgodzę się, pasuje postawić zdecydowanie na jokość

4. - można przecież przy każdym z tych wordpressprv dać możliwość zaznaczenia albo opcja zaznać wszystkie i USUŃ (rzecz prosta w php :P)

5. - można byłoby zrobić co to za problem, tak samo jak wordpressprv, to np. otwartyminiprv...

6. - chciałbym również zobaczyć tą opcję w następnym update

7. - faktycznie usuwanie i ponowne dodawanie jest męczące ale moim zdaniem ta opcja do poprawy na końcu :)

8. - przy dodaniu do otwarymini w szczegółach mam normalnie 20 a w raporcie tylko 6

Teraz tak, jeśli chcemy aby dodawarka była najlepszym projektem to niech Kojotek_OX w końcu zacznie słuchać swoich klientów. Jak widzieliśmy ostatnio nasza lista wordpress została prawie o połowę zmniejszona do czego nie powinno dojść. Ludzie płacą więc również zasługują na wyrozumiałość. Projekt trzeba rozbudowywać :P... Na marginesie czemu moje pomysły nie są rozpatrywane, cisza... Najlepiej nic nie mówić, siedzieć cicho aż w końcu ten projekt OmniADD upadnie.

Raporcik w easydir - coś faktycznie tam jest nie teges (sprawdzimy może się uda załapać na dzisiejszy update)

cośtam.sklep24h.regionalna.pl albo costam.internet24.regionalna.pl - jest zaindeksowane więc czemu wywalać to z bazy ? (pomyślę nad opcją jak z WP waw.pl)

Reszta do kosza :)

Żelazna zasada:

Szybko - Skutecznie - Prosto

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

odnosnie raportow jest sposob na obejscie bledu - zrodlo a potem sobie obrobic skryptem i mozna miec wyciagniete nawet z anchorem (poza preclami) jak ktos podlinkowywuje

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Czy OmniAdd ma problemy ze właściwym wstawieniem opisu do OmniPress? Chodzi o linki w treści...

Np mam kawałek kodu z samym linkiem:

<a href="{https://www.adres1.pl/strona-a-b-c.html|https://www.adres2.pl/a/b,c,d,1.html|https://adres3.pl/a,b,c/d,e,f,1/|https://adres3.pl/a-b-c/d-e,s,1111.html}{a1|a2|a3|a4}</a>

i teraz zamiast poprawnego linku (co ma miejsce w webmini i WP - więc wykluczam bład w składni samego opsiu) dodstaje jakiś link który jest adresem do kategorii w OmniPressie, czy do tego katalogu trzeba inne składnie tworzyć czy jak?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności