Skocz do zawartości

Onet nie opłacił wykupionej domeny...?

bobeks

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie.. Mam od 5 lat domenę w .com. Domena opłacana w Onecie, w zeszłym roku przedłużyłem na 2 lata. Wracam w z urlopu i widzę, że domena już nie moja.. Jakieś reklamy tam latają..

Termin upłynął coś ok 16 lipca... w panelu Onet widzę, że mam ją aktywną do lipca 2011..

Na Whois - faktycznie wiszę jeszcze ja, ale do 16lipca 2010...

Co robić?

Stronka malutka, informacyjna, ale przynosiła parę zł miesięcznie (prywatnie). Dodatkowo dorobiłem się tam PR1, co wydaje się, pomagało innym moim stronom..

Jest szansa, że trwa jeszcze karencja i przywrócą mi stronę, czy już dzwonić do zaprzyjaźnionego prawnika??

pozdrawiam

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli opłaciłeś domenę w terminie a onet ci jej nie przedłużył, grzecznie zapytaj dlaczego znając życie odpiszą że wpłata do nich wpłynęła po czasie. To zrób sprawę w sądzie i wygrasz domena zostanie ci zwrócona jako straty moralne oraz koszta sprawy wraz z adwokatem jako odszkodowanie.

Z opłatą się nie wyłgają - bo rok temu w lipcu opłaciłem na 2 lata, co jest potwierdzone w Onetowym panelu - aktywny do lipca 2011..

Puściłem dzisiaj maila z zapytaniem - jutro pewnie będzie odpowiedź...

Co za czasy... na urlop nie można pojechać..

pozdro

Tak się zastanawiam - Panie i Panowie - czy komuś się taka sytuacja przydarzyła i jak z tego wybrnął?

Normalnie Niedziela zepsuta... jasny gwint..

Jutro muszę pędzić do banku - po wyciągi z zeszłego roku.. bo to wszystko płacone via internet lub karta..

pozdro

Właśnie się dokopałem do maili z zamówieniami i potwierdzeniami zapłaty z Onet..

No i teraz mnie ciekawi, co będzie...

Nawet jak odzyskam domenę, to sobie nie wyobrażam, ze w jakiś sposób nie zrekompensują mi braku dostępu do www, o wywaleniu z google nie wspomnę..

pozdro

Nie chce być złym prorokiem, ale chyba domeny .com od razu wygasają i jak ktoś zza granicy ją przejął - to nie wiem czy ją w ogóle odzyskasz. Choć mogę się mylić, ale cienko to widzę.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nie chce być złym prorokiem, ale chyba domeny .com od razu wygasają i jak ktoś zza granicy ją przejął - to nie wiem czy ją w ogóle odzyskasz. Choć mogę się mylić, ale cienko to widzę.

Domeny .com mają ustaloną sekwencję wygasania (status domeny powinien być widoczny we who.is). Zazwyczaj jest jeszcze 60 dni na odzyskanie domeny. Myślę, że w poniedziałek ci z onetu opłacą domenę i strona zacznie działać.

To, że wyświetla się "parking" z reklamami jest spowodowane tym, że onet nie jest rejestratorem, a jedynie pośrednikiem w rejestracji domen .com . Pierwotny rejestrator nie otrzymał na czas zapłaty, to sobie domenę przekierował na swój parking żeby trochę dorobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności