Skocz do zawartości

Onet nie opłacił wykupionej domeny...?

bobeks

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No dobrze, ale dlaczego moim kosztem?

Czekam na oficjalne info z Onetu - bo tego im nie popuszczę, tym bardziej, że za free tego nie robią..

Jakieś reklamy idą, strona w google się zdupiła, szkoda gadać...

a ile maili poszło w powietrze??

pozdro

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

idz z tym do prawnika sam nic z nimi nie gadaj ...

sprawa nie bedzie latwa ale jak masz czas i pieniadze to pewnie jakies odszkodowanie da sie uzyskac, ale juz wielokrotnie prawnik mi mowil ze raczej kiepsko o to w polsce B)

musialbys wykazac faktycznie poniesione straty finansowe za moralne chyba w polsce nie ma jeszcze kasy w sadach ...

a nie sadze bys zarabial tysiace dziennie by to okazalo sie warte ...

choc ci oczywiscie tego nei zycze sadze ze od onetu ciesz sie jak wogole odzyskach domene :D

https://wiki.domainmaker.pl/index.php/Com

Z tego co tutaj jest napisane to odnowienie domeny Com przez pierwsze 30 dni od wygaśnięcia nie wiąże się z dodatkowymi kosztami, po 30 dniach trzeba ją reaktywować, koszt reaktywacji jest wielokrotnie większy od standardowego odnowienia (o ile mi wiadomo może to być nawet 300 zł). Po 60 dniach domena ma 5 dni blokady a później wraca do puli wolnych.

Polska!

Dla mnie skandal na pierwsze strony serwisów informacyjnych typu pclab, dobreprogramy itd.

Ja myślę 10 patoli to minimum, jakie powinieneś dostać.

I bez pier... się z sądami. Powiedz im "Proponuję polubownie za kwotą 10 tys. rozwiązać tą niemiłą sytuację" i nic nie dyskutuj więcej. I raczej dzwoń do nich, ale nie gadaj z tępą konsultantką tylko od razu proś kogoś kompetentnego.

W tym kraju bezprawia w sądzie NIC się nie wygra. Sądy w tym kraju są przechlane, tępe i skorumpowane.

to ja miałam inny przykład

DOMENA z PR4 i mocno podlinkowana na MP3 - TOP10 i inne

w netarteria.pl

opłacona została po tygodniu od otrzymania pisma o ponagleniu zapłaty - bo zablokowali mi stronę, z braku zapłaty *po prostu mail z przypomnieniem, był ustawione na innego, wpłaciłam kwotę a oni powiedzieli, że już za późno i ktoś ją przejął

nie zrobiłam z tym nic, chodź chyba powinnam?

miała bym szanse? - aaa i kasę zwrócili dopiero, jak napisałam czemu nie ma odblokowanej domeny

DODATKOWO w mailu, jaki odesłali *nie było podane daty zapłaty tylko aby zrobić to jak najszybciej i tak zostało to wykonane

PISAŁAM DO PARU AGENCJI, których podali mi moi znajomi jednak oni kazali polubownie porozumieć sie z hostingiem a jak nie to do sądu... DOMENA .PL

nie dali mi również informacji, czemu nie podali terminu kiedy kończy się ostateczny termin oraz nie dali mi informacji czy jest szansa na jej odzyskanie...

Kit na ludność

Rozmowa z konsultantką..

trudno streścić - w każdym razie, wie że było nie tak i prosi, żeby czekać na odpowiedź z działu domeny..

To Oni teraz siedzą i się zastanawiają, co mi odpisać? Może, że w laptopie komuś padł dysk, albo sprzątaczka moją domenę do śmietnika przez przypadek wsadziła?

No kurde...

To ja się zastanawiam, gdzie ich obsmarować...

pozdro

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

Wszyscy sie tak ekscytuja, a ja bym radzil sie z regulaminem zapoznac B)..

Zgłaszając wniosek o uruchomienie Usługi Użytkownik oświadcza, iż zaakceptował treść Umowy rejestracyjnej – dostępnej pod adresem …………… i odpowiedniego regulaminu dostępnego dla NASK ……………., dla Register.com ……………………………. Onet.pl nie odpowiada za treść powyższych dokumentów i ich zmiany.

Onet.pl ponosi odpowiedzialność za szkody Użytkownika powstałe na skutek realizacji Usługi jedynie w przypadku gdy szkody te są wyłącznie zawinione przez Onet.pl. Odpowiedzialność Onet.pl w żadnym wypadu nie będzie przewyższać kwoty należnej Onet.pl z tytułu świadczenia Usługi zapewnienia rejestracji i Usług dodatkowych.

i jeszcze...

4. Onet.pl nie ponosi odpowiedzialności w szczególności za:

k. szkody powstałe w wyniku niezależnego od Onet.pl braku ciągłości świadczenia usług;

l. szkody powstałe w wyniku ingerencji osób trzecich, wadliwego działania czynników zewnętrznych oraz innych systemów (np. sieci telekomunikacyjnych) niezależnych od Onet.pl;

m. szkody powstałe w wyniku zaprzestania, ograniczenia lub niewłaściwego działania Usług dodatkowych świadczonych w sposób ogólnie dostępny przez niezależne od Onet.pl podmioty;

Nie myśleliście chyba, że największy portal w Polsce nie zabezpieczył się na ew. wpadki?

pozdrowienia.

googlerulz.

@miz, to że cos jest napisane w regulaminie nie znaczy, że jest zgodne z obowiązującym prawem. Dlatego UOKIK i sądy konsumenckie maja pełne ręce roboty.

Może i mają, ale... o co się tutaj sądzić???

Cytuję:

"Stronka malutka, informacyjna, ale przynosiła parę zł miesięcznie (prywatnie). Dodatkowo dorobiłem się tam PR1, co wydaje się, pomagało innym moim stronom.." (podkr. moje)

Onet rejestruje tysiące domen, tutaj po prostu któryś z pracowników się pomylił - zwykła ludzka pomyłka, każdemu z nas się może przytrafić. Domena już wróciła do właściciela - na prawdę nie wiem o co tyle krzyku. Oczywiście - można pójść do sądu, można zapłacić prawnikowi, tracić czas na rozprawy, tylko... w jakim celu? Udowodnienie jakichkolwiek strat jest bardzo wątpliwe, bo z cytowanego postu autora można wyczytać, że takowych praktycznie nie było, a jeśli były to na jakieś groszowe kwoty. I takie groszowe kwoty będzie można, w najlepszym przypadku, wywalczyć w sądzie.

Rozumiem, że Onet popełnił błąd, ale tam też pracują ludzie. Czasami potrzeba trochę zrozumienia i wyrozumiałości B)

Pozdrawiam,

Cxz

była...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności