Skocz do zawartości

Onet nie opłacił wykupionej domeny...?

bobeks

Rekomendowane odpowiedzi

Cxz nie nie, żadnego zrozumienia i wyrozumiałości. Jakoś nikt w urzędach nie ma zrozumienia i wyrozumiałości, gdy ja o czymś zapomnę.

Raz, że to prywatna firma i w normalnej, cywilizowanej gospodarce, to sami by dzwonili i oferowali jakieś ciekawe zadośćuczynienie (ale to akurat w naszym kraju jest kompletnie zdechłe).

Dwa, że sądy powinny "dla zasady" karać za takie niby niedopatrzenia. Nie ma litości, k... - no ale jak już pisałem: Polska to kraj bezprawia.

Może Onet szybko użył kontaktów "ponad podziałami" i jakoś się odkręciło. Ale sprawa i tak skandaliczna.

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jaka wyrozumiałość? W którą stronę?

Przecież gdybym nie skończył urlopu, albo wylądował w szpitalu, to domena "bye bye"

A ONI mają jakąś wyrozumiałość, jak Ty się spóźnisz z zapłatą? ONI są PROFESJONALISTAMI i takie byki nie mają im się prawa przytrafiać!!

Podam przykład z branży bliżej mi znanej. Wiecie, że jak kupujecie auto od handlarza, takiego Kazia, co ma 2 auta zdezelowane na sprzedaż, to obowiązuje go gwarancja? Taki gość, kupuje dzisiaj auto jutro sprzedaje i ma dać gwarancję! Bo jest profesjonalistą... powinien wiedzieć, że auto jest zepsute, malowane, krzywe, etc.. To dopiero śmieszne, bo nie znam właściciela, który wie wszystko o swoim samochodzie (jeżeli ma go z 2giej reki oczywiście)..

Ciekawe, dlaczego tak nie traktuje się np Onet? albo lekarzy? albo inne grupy zawodowe?

Im można się pomylić, bo mają do tego prawo, a My mamy znać swoje obowiązki i już pomyłka nie wchodzi w grę?

Równe prawo dla wszystkich ale równiejsze dla bogatszych i większych..

Uważam, że Onet w jakiś sposób powinien wynagrodzić swój błąd - mają do tego możliwości i środki..

A przez kilkanaście godzin siedzą cicho i nawet nie ma maila z odpowiedzią...

pozdro

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

Cxz nie nie, żadnego zrozumienia i wyrozumiałości. Jakoś nikt w urzędach nie ma zrozumienia i wyrozumiałości, gdy ja o czymś zapomnę.

Zapomniałem ostatnio złożyć deklarację podatkową w terminie. Miła pani w okienku, powiedziała, że pierwszy raz jest bez konsekwencji, jeśli zapomnę drugi raz w ciągu najbliższych 12 miesięcy, wtedy dostanę karę. Zostałem potraktowany z wyrozumiałością. Może nie jest to reguła w urzędach, ale jeśli się chce - można.

Może Onet szybko użył kontaktów "ponad podziałami" i jakoś się odkręciło. Ale sprawa i tak skandaliczna.

Tutaj nie dyskutuję. Mamy inną definicję / inny próg skandalu.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

A ONI mają jakąś wyrozumiałość, jak Ty się spóźnisz z zapłatą? ONI są PROFESJONALISTAMI i takie byki nie mają im się prawa przytrafiać!!

Są pośrednikami, natomiast gdybyś Ty był profesjonalistą nie zarejestrowałbyś domeny w Onecie.. Domene aktywowali, ich regulamin pozwala im na takie wpadki, a Ty go zaakceptowales..

Podam przykład z branży bliżej mi znanej. Wiecie, że jak kupujecie auto od handlarza, takiego Kazia, co ma 2 auta zdezelowane na sprzedaż, to obowiązuje go gwarancja? Taki gość, kupuje dzisiaj auto jutro sprzedaje i ma dać gwarancję! Bo jest profesjonalistą... powinien wiedzieć, że auto jest zepsute, malowane, krzywe, etc.. To dopiero śmieszne, bo nie znam właściciela, który wie wszystko o swoim samochodzie (jeżeli ma go z 2giej reki oczywiście)..

Niech Kazio nie sprzedaje "nowki funkiel niesmiganej stan jak nowy pelna opcja bez skory" z przekreconym o 100 tys do tylu licznikiem to nikt nie bedzie wymagal stanu idealnego.

pozdrowienia.

googlerulz.

To właśnie O... jest taki Kaziem - ładnie opakował, zareklamował i sprzedał - puste pudełko... jak już kasę dostał - to ciao - niczym krętacze na allegro cegły...

Fakt - już poprawili, - domena znowu moja, niby wszystko ok - ale dalej brak odzewu z ich strony - znaczy, nic się nie stało...?

Zaraz mi się ciśnie na usta - Towar sprzedany - klient olany..

pozdro

No i mam odpowiedź..

"Witamy,

Dziękujemy za list.

Informujemy, że problem wynikał z niestandardowego zachowania przy przedłużenie domeny xxxx.com rok temu. Zostały złożone dwa zamówienia w ciągu kilku minut, natomiast odnowienie domen międzynadorowych (.com, .org itp.) jest możliwe raz na 60 dni, w związku z czym domena była widoczna jako odnowiona, jednak w rzeczywistości rejestr odrzucił drugie zamówienie. Serdecznie dziękuje za przekazane informacje, ważność domeny została przedłużona najszbciej jak to było możliwe.

--

Pozdrawiamy, Redakcja Serwisu Domeny.onet.pl https://domeny.onet.pl""

Czyli to moja wina.. tylko i wyłącznie... - Komisja w składzie Redakcji Onet odpowiedziała w całości - nikt się pod tym nie podpisał z nazwiska.. Super

pozdrawiam

Dla Ciebie sprawa może mieć faktycznie skandaliczny charakter ale tak na prawdę szansę, że otrzymasz zadośćuczynienie za poniesione straty moralne i finansowe ( jakie? ) to tak małe, że szanowany prawnik, za taką robotę się nie weźmie.

Jakie poniosłeś straty materialne,że chcesz wnieść sprawę na ławę sądową. ?

Jakiego moralnego uszczerbku doznałeś, że tak Ci z tym źle ? W jaki sposób udokumentujesz swoją stratę ?

Jest wiele pytań, a sprawa tak marna, że nawet nie zawracałbym sobie nią głowy. Bo jak zostało przytoczone w którymś z postów, regulamin znać powinieneś - wiedzieć za co Onet ponosi odpowiedzialność.

------edyta

Sprawa w tym momencie do zakończenia, masz ich stanowisko. Błąd z Twojej winy.

Czy są to słuszne argumenty z ich strony ? Dwa razy próbowałeś przedłużyć domene ?

Nieważne czyja to wina (nawet, jeśli onetu), to czy wy wszyscy, którzy tacy mądrzy jesteście (głównie z pozwami do sądów) nigdy żadnego błędu nie popełniliście?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Był to jednak chwilowy błąd. Bo jak wynika z opisanego rozwiązania, onet jednak potrafił wyjaśnić co było przyczyną i postawić sprawę do pionu. Na całe szczęście dla właściciela tematu, bo w innej sytuacji byłby stratny o domenę i zapewne koszta sądowe + adwokat ( przy założeniu, że założyłby sprawę. :aniolek:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności