Skocz do zawartości

Czy znak interpunkcyjny zmienia znaczenie frazy

SandraEm

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie właśnie, czy znak interpunkcyjny we frazie zmienia jej znaczenie? Podam przykład: "kosmetyczka kraków". Czy jak np. przykładowo w tekście:..dobra kosmetyczka. Kraków jest idealnym...

Czy takie wpisanie frazy ma w ogóle sens, czy lepiej jest w naturalny sposób ją odmienić i napisać: ...kosmetyczka w krakowie?

Dlatego lepiej robić interesy na nIDN-ach ;)

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

fraza kosmetyczka w Krakowie i kosmetyczka Kraków

Też sprawdziłam, dlatego zapytałam. To co w takim razie zrobic z taka frazą jak kosmetyczka kraków, która jakby nie patrzyć, nie jest zbyt naturalna? W dodatku jak się chcę promować zarówno frazę: kosmetyczka kraków jak i kosmetyczka w krakowie?

Jeden z wariantów: stwórz podstronę wewnętrznie ją podlinkuj na Kosmetyczka Kraków, najlepiej jak by adres do podstrony wyglądał tak www.twojastronainternetowa.pl/kosmetyczka_krakow.php(html). Nu a już na hasło Kosmetyczka w Krakowie łatwiej zdobyć lepsze anchrowane linki.

Ogólnie co by tam nie mówili ale linki z anchorami potrzebne, chyba ze to jakaś banalna fraza która samym Title wejdzie

co więcej, dla googla kropka oznacza koniec zdania i tworzenie dziwacznych fraz z kropką wewnątrz nie przyniesie oczekiwanych efektów - np. kosmetyczka. Kraków nie wzmocni frazy kosmetyczka Kraków.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jeden z wariantów: stwórz podstronę wewnętrznie ją podlinkuj na Kosmetyczka Kraków, najlepiej jak by adres do podstrony wyglądał tak www.twojastronainternetowa.pl/kosmetyczka_krakow.php(html). Nu a już na hasło Kosmetyczka w Krakowie łatwiej zdobyć lepsze anchrowane linki.

Czyli frazy "sztywne" jak kosmetyczka kraków, lepiej dawać w adresie podstrony a te naturalne jak kosmetyczka w krakowie, normalnie umieszczać w tekście strony, znacznikach czy gdzie tam jeszcze? Czy podkreślnik musi być w adresie czy może być też tak: www.mojastrona.pl/kosmetyczkakrakow.html?

kosmetyczka. Kraków nie wzmocni frazy kosmetyczka Kraków.

Rozumiem. Ale już taki tekst:..dobra kosmetyczka kraków jest...? Czy nie warto tak kombinować i odmienić po prostu naturalnie?

Poza tym, czy tylko w taki sposób jak napisał MaxPan promuje się "sztywne frazy"? Bo przecież dość cizęsto się zdarza, że ktoś chce promować frazy tego typu jak: kosmetyczka kraków, frzyzjer warszawa, blacharz sandomierz...

co więcej, dla googla kropka oznacza koniec zdania i tworzenie dziwacznych fraz z kropką wewnątrz nie przyniesie oczekiwanych efektów

W takim razie dlaczego Googiel twierdzi, że "Wyszukiwarka nie zwraca uwagi na interpunkcję. Dotyczy to również znaków @#%^*()=+[]\ i innych znaków specjalnych."

https://www.google.pl/intl/pl/insidesearch/tipstricks/all.html

Fraza "restauracja. kraków" i "restauracja kraków" daje te same wyniki, "mechanik. warszawa" i "mechanik warszawa" również, więc najwyraźniej dla Googla to identyczne frazy, a zamieszczone wewnątrz znaki interpunkcyjne nie mają znaczenia. Gdyby kropka była definitywnie oznacznikiem końca zdania, to wtedy przy w/w frazach wyrzucałby zupełnie inne wyniki, a nie te same co dla frazy bez kropki.

Wtedy linkuje się całe wyrażenie (pogrubione) "dobra kosmetyczka. Kraków jest idealnym..." i wsio gra.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Czyli frazy "sztywne" jak kosmetyczka kraków, lepiej dawać w adresie podstrony

dokładnie tak. U mnie to sprawdza się.

Bo przecież dość cizęsto się zdarza, że ktoś chce promować frazy tego typu jak: kosmetyczka kraków, frzyzjer warszawa, blacharz sandomierz...

ale ja nie napisałem że tym zrobisz TOP, bez linków anchorowanych niema TOPow poza wyjątkowo banalnymi frazami.

W takim razie dlaczego Googiel twierdzi, że "Wyszukiwarka nie zwraca uwagi na interpunkcję.

Dzięki. Sprawdziłam, faktycznie wynika z tego, że tak jest jak piszesz. Tylko nie wiem teraz, dlaczego większość osób twierdzi, że powinny się odmieniać takie frazy? Czyli dodając do katalogu jak i linkując kiedyś tam z własnych stron, dawać pełne pogrubione zdanie z frazą czy tylko samą frazę pogrubić?

ale ja nie napisałem że tym zrobisz TOP, bez linków anchorowanych niema TOPow poza wyjątkowo banalnymi frazami.

Troszeczkę się nad tym musiałam zastanowić, ale domyśliłam się chyba o co chodzi :mellow: Jednym słowem trzeba kombinować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności